Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pinokkió (1940)
  2023-02-25 14:28:18, szombat
 
  A Pinokkió (eredeti cím: Pinocchio) 1940-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című meséje alapján készült. A 2. Disney-film rendezői Hamilton Luske és Ben Sharpsteen.

Miről is szól a film?
A történetet, Tücsök Tihamér meséli el nekünk, mely egy csillagfényes éjszakán, az öreg Geppetto nevű fafaragó házában veszi kezdetét. A kis tücsök szemtanúja, amint a mester befejezi a legújabb fabábját, Pinokkiót, és kijelenti hogy nincs más kívánsága, csak hogy az, igazi kisfiú legyen.
Az éjszaka során, a Kék tündér látogat el hozzá, és teljesíti az óhaját: életre kelti Pinokkiót, és kinevezi Tücsök Tihamért a kisfiú lelkiismeretévé.

Geppetto annyira örül, hogy másnap beíratja a kisfiút iskolába, ám az úton, a ravasz Derék Rókus és Durbelle Béla, meggyőzik hogy menjenek el Stromboli bábszínházába, Tihamér kifogása ellenére. Felléptetik Pinokkiót, és az előadásra való sikere miatt, Stromboli ketrecbe zárja a bábut. Megjelenik Tihamér, de nem tudja kiszabadítani. A tündér is felbukkan és számon kéri a fiúcskát, miért nem ment iskolába. Erre Pinokkió hazudozni kezd, és egyre csak nő az orra. Végül megígéri hogy jó lesz, és a tündér megbocsát neki, és visszaváltoztatja az orrát. Szabadon engedi, és közli vele hogy ez az utolsó alkalom hogy segített neki.

Eközben Rókus és Béla, a gonosz fuvaros emberrel egyezkedik, aki megígéri nekik hogy rengeteg pénzt ad nekik, ha szereznek kisfiúkat, akiket elvihet a Vidám Szigetre. Útközben összefutnak Pinokkióval, és meggyőzik hogy utazzon el ő is. A szabályok nélküli szigeten, a fiúk egyre csínytalanabbak, nem sejtve semmit.
Azonban Tihamér rájön a sziget titkára: A kisfiúk a rossz magatartásuk miatt, szamarakká változnak, és rabszolgálnak adják el őket később bányákban, vagy cirkuszokban. Pinokkió sikeresen megmenekül Tihamérral, ám szamár füle és farka lesz.

Hazatérés után, a duó nem talál senkit a műhelyben. Hamarosan kapnak egy levelet a tündértől, aki szerint Geppetto-t, Pinokkió keresése közben lenyelte egy bálna, Góliát.
A bábú, Tihamérral együtt, apja segítségére siet, a tengerbe ugrik. Hamarosan lenyeli őt a bálna, és újraegyesül Geppetto-val. Pinokkió rájön, ha tüsszentésre kényszerítik Góliátot, kijuthatnak. A terv működik, de a dühös bálna üldözőbe veszi őket, és összetöri a tutajukat. Geppetto-t, Figaro-t, Cleo-t és Tihamért a partra mossa a tenger, de a tücsök már csak Pinokkió testét találja meg.

Otthon, Geppetto miközben gyászolja a kisfiát, az felébred és igazi fiúvá változik, mert a tündér így jutalmazta meg, mert bátornak, őszintének és önzetlennek bizonyult.
Miután észreveszik hogy életben van, mindenki ünnepel. Tihamér megköszöni a tündér kedvességet, aki egy aranyéremmel jutalmazza meg őt, mely hivatalos lelkiismereti szolgálatát bizonyítja.

A film előzetese :
https://youtu.be/MknDSSDNMf0

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Címkék: lelkiismeretévé, csínytalanabbak, kiszabadítani, csillagfényes, bábszínházába, lelkiismereti, rabszolgálnak, cirkuszokban, aranyéremmel, magatartásuk, kényszerítik, tüsszentésre, kedvességet, újraegyesül, szolgálatát, összefutnak, önzetlennek, kijuthatnak, felléptetik, pinokkióval, segítségére, észreveszik, őszintének, jutalmazta, történetet, megköszöni, megjelenik, szemtanúja, jutalmazza, tihamérral, szamarakká, bemutatott, mkndssdnmf, megmenekül, sharpsteen, egyezkedik, csillagfényes éjszakán, öreg Geppetto, mester befejezi, legújabb fabábját, éjszaka során, kisfiú lelkiismeretévé, kisfiút iskolába, ravasz Derék, előadásra való, tündér megbocsát, utolsó alkalom, gonosz fuvaros, szabályok nélküli, fiúk egyre, sziget titkára, rossz magatartásuk, Carlo Collodi Pinokkió, Hamilton Luske, Tücsök Tihamér, Tücsök Tihamért, Derék Rókus, Durbelle Béla, Felléptetik Pinokkiót, Megjelenik Tihamér, Erre Pinokkió, Eközben Rókus, Vidám Szigetre, Azonban Tihamér,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png csokor  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Akarat  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png virág  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nevem  Paul David Tripp Április 20  Albert Einsteinről  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Idő  Lóhere  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Png virág  Png lepke  Png telefon  Png rózsa csokor  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fehér virág  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Kaffka_Margit  Elköszönt  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  Erdőn  Facebookon kaptam  Png kutya  Erdőn  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
csillagfényes éjszakán, öreg Geppetto, mester befejezi, legújabb fabábját, éjszaka során, kisfiú lelkiismeretévé, kisfiút iskolába, ravasz Derék, előadásra való, tündér megbocsát, utolsó alkalom, gonosz fuvaros, szabályok nélküli, fiúk egyre, sziget titkára, rossz magatartásuk, tengerbe ugrik, terv működik, dühös bálna, partra mossa, tündér kedvességet, aranyéremmel jutalmazza, film előzetese, lelkiismeretévé, csínytalanabbak, kiszabadítani, csillagfényes, bábszínházába, lelkiismereti, rabszolgálnak, cirkuszokban, aranyéremmel, magatartásuk, kényszerítik, tüsszentésre, kedvességet, újraegyesül, szolgálatát, összefutnak, önzetlennek, kijuthatnak, felléptetik, pinokkióval, segítségére, észreveszik, őszintének, jutalmazta, történetet, megköszöni, megjelenik, szemtanúja, jutalmazza, tihamérral, szamarakká, bemutatott, mkndssdnmf, megmenekül, sharpsteen, egyezkedik, bizonyítja, változnak, stromboli, meggyőzik, gyászolja, kívánsága, bányákban, teljesíti, pinokkiót, sikeresen, összetöri, kisfiúkat, hamarosan, szereznek, tündértől, megbocsát, műhelyben, szabályok, tutajukat, felbukkan, hazatérés, hazudozni, előadásra, hivatalos, kijelenti, pinocchio, előzetese, bizonyult, kalandjai, fiúcskát, üldözőbe, tengerbe, pinokkió, szabadon, geppetto, miközben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 572
  • e Hónap: 1043
  • e Év: 5775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.